Kwaliteit van de mountainbikes

Onze mountainbikes zijn hoofdzakelijk van het Nederlandse merk Santos. Dit is een betrouwbaar merk dat echt kwaliteit levert. De mountainbikes zijn uitgerust met hydraulische remmen, waardoor er soepel geremd kan worden en het is een stuk lichter remmen dan met blokjes. Ook goed om te weten is dat de aandrijving gemaakt is door Shimano. Het merk heeft verschillende kwaliteitsklassen. Wij maken gebruik van kwaliteitsklasse Deore. Dit is een degelijke klasse, waardoor het maximale uit de mountainbike gehaald kan worden. Heeft u nog vragen, bij soms gestelde vragen staat het antwoord misschien.

Frame- en wielmaat van de mountainbikes

Wij beschikken over 5 verschillende frame-maten. Of u nu 1 meter 50 lang bent of langer dan 2 meter, wij hebben een passende mountainbike. Er zijn ook verschillen in  wielmaten, de zogenoemde inches. Dit zegt niets over grootte van het frame, maar over de wielen van de mountainbike. Hieronder kunt u de verschillen lezen:

De 26 inch mountainbike: extra wendbaar

Prijs: 15 euro per dag

Omschrijving:

De 26er is net iets wendbaarder dan de 29er, is een echte klassieker en het meest gehuurd. De wendbaarheid heeft voordelen bij een parcours met scherpe bochten en steile hellingen (zoals de mountainbike routes van de Amerongse Berg). Door de kleinere banden heeft de mountainbike iets minder grip, en de topsnelheid ligt iets lager dan de 29er. De mountainbike is over het algemeen lichter, waardoor er snel kan worden opgetrokken.

INCLUSIEF
15 min vanaf de start van de routes 30 versnellingen
Indien gewenst een route kaart Mogelijkheid voor SPD pedalen
Perfect afgestelde fietsen Mountainbike plezier
Helm & bidon Reparatieset bij grote groepen

De 29 inch mountainbike: extra comfortabel

Prijs: 20 euro per dag

Omschrijving:

De 29er is een relatief nieuwe upgrade in de mountainbike wereld. In de afgelopen jaren worden de wielen van de mountainbike steeds groter. Dit omdat er hierdoor net iets meer uit de mountainbike gehaald kan worden. De 29er heeft grotere wielen dan de 26er, wat ten goede komt aan de comfort van de mountainbike. Door de hoeveelheid grip is het gemakkelijker obstakels te nemen en kost het relatief minder energie om een helling op te fietsen. De topsnelheid ligt net iets hoger dan de 26er, dit vraagt alleen iets meer kracht.

INCLUSIEF
15 min vanaf de start van de routes 30 versnellingen
Indien gewenst een route kaart Mogelijkheid voor SPD pedalen
Perfect afgestelde fietsen Mountainbike plezier
Bidon & helm  Reparatie set bij grote groepen

Mountainbike verhuur Amerongse berg

Banden van de mountainbikes voor de Amerongse berg

De beste mountainbike, uitstekend te gebruiken voor de amerongseberg

Mountainbike pedaal voor Amerongs-berg-1

Heeft u nog vragen, stel ze gerust